Kako Napraviti Web Stranicu

nauči-sa-mnom-kako-napraviti-web-stranicuŽelite saznati kako napraviti web stranicu brzo i jednostavno? Na pravom ste mjestu, dopustite da pomognem.

Ne morate znati kodirati. Vremena su se promijenila i danas možete napraviti web stranicu za vlastiti biznis pomoću korak po korak platformi da jednostavnije ne može biti.

 

WordPress – Vaš Saveznik Za Izradu Web Stranice Bez Kodiranja


Za početak predlažem izradu web stranice u WordPressu. WordPress je sustav za upravljanje sadržajem ili CMS (content management system) i ono što ga krasi jest njegova fleksibilnost, jednostavnost i proširenost. WordPress je sustav idealan za male i srednje biznise, iako ga koriste i neke velike korporacije.

U WordPressu je jednostavno napraviti internet stranicu, ne morate znati programirati. Radi po principu what you see is what you get ili što vidiš to i dobivaš. Pomoću svog korisničkog sučelja uređujete svoju web stranicu i ubacujete, tekst, slike i video doslovce sa dva klika.

kako-napraviti-webstranicu-u-wordpressu

WordPress je besplatan, a budući da ima tisuće različitih dodataka (pluginove)
i tema (predložaka) možete od vaše stranice napraviti čuda. Naravno da vam čuda ne trebaju, ali kvalitetna stranica treba. Obratite pozornost na neka pravila koja treba poštivati.

 

5 Važnih faktora za kvalitetnu i uspješnu web stranicu


1. Brzina učitavanja
2. Profesionalni izgled
3. Jednostavnost navigacije
4. Responzivnost
5. Kvalitetan sadržaj

Bez ovih pet faktora šanse da vaša web stranica bude uspješna mjere se u promilima.
Na svu sreću postoje već spomenute platforme za izradu web stranica i možete pogledati video kako to izgleda uživo koji se nalazi pri kraju ovog teksta.

Ispod videa imate i link preko kojega možete i sami isprobati napraviti svoju internet stranicu. Ne zaboravite da web stranicu radite za posjetioce,zato su ovi faktori navedeni sa aspekta posjetioca (korisnika) vaše internet stranice.

 

Brzina Učitavanja Web Stranice


Ovisi o niz faktora jedan od njih je web hosting, no o njemu nekom drugom prilikom. Ono na što vi odmah možete utjecati a važno je za brzinu učitavanja je sam sadržaj koji stavljate na web stranicu, kao što je veličina slika, razni dodaci (pluginovi) i njihova količina, vrsta teme koju koristite i još neki faktori.
U slučaju da se vaša web stranica učitava sporo, korisnik odlazi i ide na drugu. Izgubili ste ga.

 

Profesionalni Izgled


U ovom slučaju ne mislim da morate biti majstor web dizajna, to nitko od vas ne očekuje. Za početak se držite nekih osnovnih načela. Nemojte imati deset vrsta fontova, slike u šest raznih veličina i web stranicu u deset boja. Držite se tri vrste fonta, Tekst u crnoj ili sivoj boji na bijeloj podlozi. A ako nemate baš neko oko za boje možete pogledati ovaj zgodan alat za odabir boja. Ne želite da je vaša stranica kao duga, zar ne?
jednostavna-navigacija-na-web-stranici

Jednostavnost navigacije


Kada korisnik dođe na vašu stranicu ne treba mu puno menija, koji iskaču da ni ne zna da je kliknuo na njih. Ono što piše na meniju to treba i biti tamo. Korisniku mora biti jasno kamo ide.

 

Odabir teme – Responzivna je Zakon


Kao što sam rekao , u wordpressu vas čeka tisuće tema i često se čovjek pogubi u svima njima, što zna uzeti puno vremena. Naravno da vi želite najbolji izgled i dizajn za vaš biznis. No nemojte gubiti puno vremena već odaberite za početak neku jednostavnu temu.

U samom startu bitno je da je vaša tema responzivna odnosno prilagodljiva
svim vrstama ekrana (mobitelima, tabletima, stolnim računalima i laptopima).
Odaberite zato responzivnu temu i napravite svoju responzivnu web stranicu.

Ovo pišem iz dva razloga: prvi je zato jer je sve više korisnika koji surfaju sa svojih pametnih telefona ili tableta i jednostavno ne žele stalno povećavati i smanjivati vašu web stranicu kako bi pročitali njen sadržaj. Jednostavno odabiru jednostavniji način, a to je napuštanje web stranice i odlazak na neku njima pristupačniju.

Drugi razlog je što i sam Google službeno penalizira stranice koje nisu prilagodljive svim vrstama uređaja. Ne neće vam Google naplatiti kaznu, samo će vaša stranica biti daleko od očiju internet korisnika. Svima nam je želja biti na prvoj stranici Googlea, a sa stranicom koja nije responzivna to sigurno nećete ostvariti.

 

treba nam kvalitetan web sadrzajKvalitetan sadržaj


To je ono što korisnika zanima. To je razlog zašto je posjetio vašu stranicu. Dajte mu informaciju po koju je došao, ako ste site za zabavu zabavite ga, ako imate stranicu o biciklima dajte mu informacije o biciklima. Nemojte slučajno kopirati tuđi sadržaj i tako kopiranoga objavljivati, jer s takvim sadržajem nećete daleko. Google to penalizira.

 

Kako Napraviti Web Stranicu – Napravimo je Zajedno


Ostao sam vam dužan nešto…

Vi ste došli po informaciju kako napraviti web stranicu, pa sam osim ovih uputa pripremio i kratak video da vidite koliko je to jednostavno. Ovo je izrada web stranice na Siterubix platformi unutar zajednice online poduzetnika Wealthy Affiliate i naravno BESPLATNA je.

 

Kao što vidite cijeli proces se sastoji od četiri jednostavna koraka, sada je red na vama da isprobate.

kako-do-besplatne-web-stranice

Trebate pomoć oko izrade web stranica? Super, veselim se, postavite pitanja, podijelite iskustva sa web stranicama u komentarima, a naravno i ako imate bilo što vezano za reći na ovu temu, a smatrate da nije rečeno.

Vaš online suputnik,

Dean

You may also like...

2 Responses

 1. Alex says:

  Ova stranica je ZAKON!

  • Dean says:

   Hvala Alex, što si odvojio vrijeme i nadam se da ćeš još koji put navratiti i pronaći nešto za sebe.
   Ovo je još relativno mlada stranica o internet zaradi, alatima i kompanijama.

   Ako imaš kakvih prijedloga, pitanja ili želiš podijeliti iskustva vezana za izradu web stranice bilo bi mi drago.

   Srdačan pozdrav,

   Dean

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*